Voeding

Wanneer je een kat in huis neemt, geef je gemakkelijk verder door wat de kat al van kitten af kreeg bij de fokker. 
Er kan zich echter altijd een onverwacht probleem voordoen, denk maar aan speciale behoefte (nier-blaasproblemen, diabetes, etc.) Het hoeft natuurlijk ook niet zo drastisch te zijn, je kat kan namelijk ook een voedselallergie ontwikkelen dat zich uit in braken, diarree of dergelijke.
Je moet dus de voeding aanpassen, een hele zoektocht.. Want eerst en vooral moet je weten wat het probleem juist is, soms kan je dit laten onderzoeken bij de dierenarts of je moet er proberen zelf achter te komen. 
Wanneer je eenmaal weet wat het probleem is kan je opzoek gaan naar een brok die voldoet aan de noden van je kat. Doe hiervoor de nodige research en schakel hulp in van je dierenarts en/of fokker.

Wij geven onze katten Casa Fera Sensitive
Bij de oude brok merkte wij op dat de vacht wat doffer en vettiger werd, als daar bovenop Luna begon met regelmatig braken hebben wij besloten over te stappen naar Casa fera. Casa Fera Sensitive is rijk aan eend (30%) en bevat prebiotica voor een gezonde darmflora en spijsvertering. De extra zalmolie voedt de huid en vacht en ondersteunt de weerstand. 

Naast de droge brokken krijgen onze katten elke dag een extraatje. Zeker de kittens en de moeders die net bevallen zijn of in hun laatste weken zwangerschap zitten kunnen dit opkikkertje zeker gebruiken. Deze extraatjes kunnen zijn: gekookte kip, tonijn, zalm of natvoer